Kojamo Oyj (VVO) – Ahneus viety äärimmilleen

Kojamo Oyj on asuntojen vuokrausta harjoittava yritys. Päättäjätiedoista Kojamon kohdalta löytyy vastuuhenkilöinä muun muassa Riku Petteri Aalto (hallituksen pj.), Ann Orvokki Selin (hallituksen jäsen), Olli Jarmo Taneli Luukkainen (hallituksen jäsen) ja Matti Juhani Harjuniemi (hallituksen jäsen). Kaikille näille henkilöille on yhteistä se, että he ovat ammattiyhdistysjohtajia. Yhteistä heille on tietysti myös se, että he tienaavat suuria summia istumalla Kojamon hallituksessa. Voidaan sanoa, että nämä henkilöt muodostavat oikean kultapossukerhon. Nämä ammattiyhdisjohtajat vaativat usein mediassa yrityksiltä, yrityksen omistajilta ja yritysjohdolta malttia (esim. Riku Aalto), kun kyse on palkoista ja tuloksen tekemisestä. Vaikea sanoa, pitäisikö itkeä vaiko nauraa, kun tarkastelee Kojamon toimintaa lukujen valossa.

Vuonna 2016 Kojamo on tehnyt

351 500 000€ liikevaihdolla 232 300 000€ tuloksen. Liikevoitto on ollut 94,80 %.

Samaan aikaan henkilöstö on vähentynyt 364:stä 298:aan. Kojamon hallituksen jäsenille voisi esittää muutaman kysymyksen:

  • Olisikohan Kojamon mahdollista palkata lisää väkeä? Tällä hetkellä Kojamo tuntuu vain vähentävän henkilöstöään. Ainakin lukujen valossa tuon kuvittelisi olevan mahdollista.
  • Olisiko järkevää kohtuullistaa Kojamon johdon ja hallituksen palkkioita? Tuntuu, että hallituspalkkiot ovat osa tuota suurta ahneuden multihuipentumaa.
  • Kojamo kerää voittonsa vuokralaisten ja muiden veronmaksajien selkänahasta. Eikö tämä ole vähintääkin moraalisesti arveluttavaa toimintaa?
  • Kojamon (VVO:n) alkuperäinen tehtävähän on ollut tarjota kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja markkinoille. Eikö näin kuuluisi tehdä edelleenkin?

Leave a Reply

2 thoughts on “Kojamo Oyj (VVO) – Ahneus viety äärimmilleen”

  1. Lisäksi osingoista ei makseta veroja kun on yleishyödyllinen firma vaikka itse johtajat ovat todenneet että eivät enää toimi yleishyödyllisesti vaan pelkästään business pohjalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *